Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Koronavirus

Zbiranje zaščitne opreme: če pade zdravstvo, pademo vsi

Zbiranje zaščitne opreme: če pade zdravstvo, pademo vsi

20.3.2020

Spoštovani člani GZDBK,

zavedamo se, da gospodarstvo potrebuje zaščitno opremo, da bi lahko zavarovalo zaposlene in nadaljevalo z opravljanjem dejavnosti, a v tem trenutku omenjeno opremo še bolj potrebujejo v zdravstvu. Trenutne zaloge naj bi zdržale le še kratek čas, zato se v teh izrednih razmerah obračamo na vse vas s prošnjo, da morebitne zaloge mask in druge zaščitne opreme v vaših podjetjih, ki jih lahko 14 dni pogrešate, začasno odstopite zdravstvenemu sektorju.

Tudi če imate na zalogi samo nekaj presežnih kosov, lahko ti, ko jih zberemo skupaj, pomenijo dodatne dni, ki bodo pomagali našim požrtvovalnim zdravnikom in medicinskemu osebju. V vmesnem času pričakujemo, da bodo realizirane že naročene dobave s strani države in da bo stekla potrebna proizvodnja tudi v Sloveniji.

Pripravili smo spletni obrazec, do katerega dostopate na povezavi, kjer lahko navedete, kaj in koliko lahko daste na razpolago oz. donirate.

Zaščitno opremo bo prevzela Civilna zaščita na regionalni ravni na vaši lokaciji.

Vsi ki ste že donirali pa napišite kaj, koliko in komu ste donirali.

Za vse dodatne informacije smo na vam na voljo na tel. št. 031 339 554 ali e-naslovu tomaz.kordis@gzdbk.si

Obvestilo >

--------------------------------------------

Seznam članov GZDBK, ki so že donirali zaščitno opremo:

  • Adient Novo mesto d.o.o. je doniral 100 kos mask 3M FFP3 Reševalni službi ZD Novo mesto (7. 3. 2020) in 200 kos mask 3M FFP2 Civilni zaščiti Novo mesto (10. 3. 2020)

Nazaj