Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Ukrepi na področju zajezitve COVID-19 v delovnih organizacijah

Ukrepi na področju zajezitve COVID-19 v delovnih organizacijah

15.9.2020

Podjetja se bodo nevarnostim okužbe z virusom morala prilagajati na različne načine. Urška Blaznik, ki je na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NJIZ) zadolžena za področje javnega zdravja v delovnih organizacijah, je poudarila, da tudi v podjetjih veljajo vsi splošni preventivni ukrepi. Uporaba mask, razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje in dodatno, zelo priporočljivo dnevno merjenje telesne temperature ob prihodu na delo.

Na NIJZ so za najbolj razširjene dejavnosti ob sproščanju ukrepov pripravili priporočila za njihovo varno izvajanje. Najdete jih na naslednji povezavi. 

Če med njimi ne najdete priporočil za vašo specifično dejavnost, smiselno uporabljajte navedena priporočila in priporočila za sorodne dejavnosti. 

Natančnejša navodila za posamezno delovno mesto poda pooblaščeni specialist medicine dela, ki natančno pozna organizacijski proces in tveganja na posameznih delovnih mestih v najkrajšem možnem času. Spletna stran medicine dela je dostopna na naslednji povezavi: https://www.anticovid.zmdps.si/.

 

Vir: gov.si in NIJZ

Photo by United Nations COVID-19 Response on Unsplash

Nazaj