Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Obvestilo o delu na domu - po novem izključno prek SPOTa

Obvestilo o delu na domu - po novem izključno prek SPOTa

4.12.2020

V Uradnem listu RS, št. 175/2020 je bil objavljen Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUOPDVE), ki je začel veljati 28. 11. 2020, in je med drugim v 102. členu določil, da mora delodajalec, ki je vpisan v Poslovni register Slovenije, obvestilo o nameravanem organiziranju dela na domu vložiti elektronsko, prek informacijskega sistema za podporo poslovnim subjektom, to je sistem SPOT (prej e-Vem).

Zato vas Inšpektorat RS za delo seznanja, da lahko vaša prihodnja obvestila o organiziranju dela na domu pošljete izključno iz sistema SPOT. Če je delodajalec vpisan v Poslovni Register Slovenije, IRSD vloge, poslane na kakršenkoli drug način kot iz sistema SPOT, na podlagi 102. člena ZIUOPDVE ne more sprejeti.

E-vloga za pošiljanje obvestila o organiziranju dela na domu IRSD je v sistemu SPOT na voljo od srede, 2. 12. 2020.

Če se obdobje, na katerega se je nanašalo vaše obvestilo o organiziranju dela na domu, še ni izteklo, vam v tem trenutku ni treba ponovno poslati obvestila o delu na domu, novo obvestilo o nameravanem organiziranju dela na domu boste morali poslati najkasneje z novim letom. Svetujemo vam, da v obvestilo vnesete podatke za daljše časovno obdobje, tako da vam ne bo treba obrazca izpolnjevati vsak teden.

Več informacij o obveščanju IRSD o organiziranju dela na domu iz sistema SPOT in o načinu oddaje vloge v sistemu SPOT najdete na naslovu: https://evem.gov.si/info/poslujem/zaposlovanje/napotitev-delavca-na-delu-na-domu/.

Za morebitne dodatne informacije vam je na voljo Inšpektorat RS za delo tudi na telefonski številki: 01 330 50 85, in sicer vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) od 9. do 11. ure.

Nazaj