Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Lažje oddajanje in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za karanteno in višjo silo

Lažje oddajanje in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za karanteno in višjo silo

18.1.2021

Z Zavoda RS za zaposlovanje obveščajo, da so pri ukrepu delnega povračila nadomestila plače za čas odsotnosti zaradi odrejene karantene ali višje sile prenovili oddajo vloge, to pomeni, da po novem lahko oddajate vso potrebno dokumentacijo preko Portala za delodajalce.

Dokumenti se pošiljajo za vsako posamezno vlogo. Pri tem opozarjamo, da je vloga nekoliko oblikovno spremenjena - nova je ikona za dokumentacijo (dokumenatacija ikona). S klikom na to ikono lahko vidite prejete dokumente, ki so vam jih poslali z zavoda (pozitivne odločbe, pozive za dopolnitev, izjave, pogodbe) in dokumente, ki ste jih poslali zavodu (vloga, vrnjena izjava, vrnjena pogodba).

Dokumentacijo vam tako ne bo potrebno več pošiljati na elektronski naslov zavoda, ampak jo boste lahko oddali preko portala in boste tako imeli boljši pregled. Če ste zavodu dokumente za posamezno vlogo že poslali, vam jih ni potrebno vnovič pošiljati.

Za lažjo oddajo vlog so na ZRSZ pripravili kratka navodila za oddajo dokumentacije - vabljeni, da si jih pogledate. Pomoč pri oddaji pa je na voljo tudi na desni strani ekrana pri vnosu.

Nazaj