Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Evropska sredstva za večjo zaposlenost, nova delovna mesta in krepitev človeškega kapitala

Evropska sredstva za večjo zaposlenost, nova delovna mesta in krepitev človeškega kapitala

19.3.2010

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje, Ministrstvo za finance vas vabita na seminar Evropska sredstva za večjo zaposlenost, nova delovna mesta in krepitev človeškega kapitala.

Četrtek, 1. aprila 2010 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A.

Gospodarska kriza in procesi globalizacije so prizadeli veliko podjetij v Sloveniji in veliko delavcev je ostalo brez zaposlitve oziroma jim grozi izguba dela. Podjetja, nevladne organizacije, občine, razvojne agencije in ostale organizacije lahko za aktivnosti ustvarjanja delovnih mest, krepitev človeškega kapitala, podpore delavcem pri prekvalifikaciji in iskanju zaposlitve, spodbujanju socialne vključenosti in podobno koristijo sredstva iz različnih programov EU.

Na seminarju bodo predstavili tri glavne sklade s področja zaposlovanja:

  1. Evropski socialni sklad je namenjen posameznikom in organizacijam v Sloveniji in je usmerjen h krepitvi človeškega kapitala, ustvarjanju delovnih mest, spodbujanju zaposlenosti in zaposljivosti, vlaganji v razvoj ustreznega raziskovalnega in drugega kadra, vseživljenjskemu učenju, zagotavljanju socialne vključenosti in spodbujanju enakih možnosti.
  2. Evropski sklad za prilagoditev globalizaciji je namenjen pomagati delavcem, ki so izgubili zaposlitev zaradi strukturnih sprememb v svetovni trgovini in zaradi posledic trenutne gospodarske krize, da lahko čim prej najdejo novo zaposlitev. Na voljo je 500 milijonov EUR letno.
  3. PROGRESS je program EU za zaposlovanje in socialno solidarnost. 743,25 milijonov EUR je na voljo za zaposlovanje, socialno vključenost in zaščito, delovne pogoje, nediskriminacijo in enakost med spoloma.

Seminar je namenjen: podjetjem, občinam, nevladnim organizacijam, delodajalcem, sindikatom. predstavnikom ministrstev, izobraževalnim organizacijam.

Več ...  

 

Nazaj