Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Vladni protikrizni ukrepi bodo v prihodnje temeljili na učinkih že sprejetih ukrepov

Vladni protikrizni ukrepi bodo v prihodnje temeljili na učinkih že sprejetih ukrepov

11.6.2021

Vlada Republike Slovenije odgovarja na sklepa Odbora Državnega zbora za gospodarstvo glede problematike vzpostavitve ponovnega zagona dejavnosti v gostinstvu in ostalem storitvenem sektorju s pripravo posebnega interventnega zakona.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo predlog Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19, s katerim bodo nekateri obstoječi ukrepi za gospodarstvo podaljšani, za področje gostinstva in turizma pa bodo sprejeti dodatni ukrepi. V predlog novega interventnega zakona so vključeni tudi predlogi s strani turističnega gospodarstva, katerim bo omogočen nadaljnji nemoten zagon dejavnosti, ter pomoč industriji srečanj in dogodkov ter poslovnim subjektom, ki opravljajo občasne prevoze potnikov. Prav tako je predviden ukrep za spodbujanje potrošnje na področju gostinstva, turizma, športa in kulture.

Na osnovi opravljene analize sprejetih ukrepov v času epidemije COVID-19 v letih 2020 in 2021, bo Vlada Republike Slovenije pripravila nabor ustreznih pomoči, ki jih bo implementirala v primeru ponovnega zapiranja dejavnosti v prihodnosti s poudarkom na ukrepih za ohranitev delovnih mest in pomoči pri reševanju likvidnostnih težav.

 

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Nazaj