Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Vlada Republike Slovenije na obisku v regiji Jugovzhodna Slovenija

Vlada Republike Slovenije na obisku v regiji Jugovzhodna Slovenija

15.11.2021

Vlada Republike Slovenije se je 11. in 12. novembra 2021 mudila na delovnem obisku v regiji Jugovzhodna Slovenija. Regijo sestavljajo občine Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice Trebnje in Žužemberk.

V okviru obiska so se predsednik vlade, ministri ter državni sekretarji srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Obiskali so številne člane GZDBK, med drugim Arex d.o.o., DSO Novo mesto, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, KEKO - OPREMA d.o.o., KRKA, d.d., Novo mesto, Bobič Yacht Interior d.o.o., Iskra PIO d.o.o., TPV Group d.o.o. - PE Velika Loka, KZ TREBNJE z.o.o., Beti, d.d., Javno podjetje Komunala Črnomelj d.o.o., ŠC Novo mesto, Mikrografija d.o.o., ZRSZ - Območna služba Novo mesto, FerroČrtalič d.o.o., SB Novo mesto, Dana d.o.o., REM d.o.o. Trebnje, RIC Bela krajina, Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu.

Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine je obiskal državni sekretar na Ministrstvu za pravosodje Zlatko Ratej. Ključna tema pogovora je bila novela Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (ZFPPIPP-H) glede prestrukturiranja gospodarskih subjektov v težavah, ki jih pripravljajo na ministrstvu.

Hkrati je zbornica z Razvojnim centrom Novo mesto organizirala omizje z ministrom Zdravkom Počivalškom na temo možnosti črpanja evropskih sredstev v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.

Regijski obisk se je zaključil na javni tribuni o razvoju Jugovzhodne regije - srečanju Vlade Republike Slovenije z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

 

Foto: Vlada RS, ministrstva RS

Nazaj