Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sredstva za izobraževanje zaposlenih

Javni razpis »Usposabljanje zaposlenih v podjetjih«

5.5.2010

Objavljeno: Uradni list RS, Št. 34, Datum: 30.4.2010, Stran: 965

Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov podjetja za splošno in/ali posebno usposabljanje oseb, ki so v delovnem razmerju s podjetjem za najmanj 20 ur na teden (v nadaljevanju: delavec).

Splošno usposabljanje je pridobivanje znanja, ki ga delavec ne uporablja samo ali v pretežni meri na svojem trenutnem ali prihodnjem delovnem mestu v podjetju, temveč delavcu daje znanja, ki so v veliki meri prenosljiva na druga podjetja in delovna področja. Usposabljanje se obravnava kot »splošno«, če je odprto za delavce iz različnih podjetij. Splošno usposabljanje zagotavlja prenosljive kvalifikacije in bistveno povečuje zaposljivost usposobljenega delavca.

Posebno usposabljanje pomeni usposabljanje, ki ga delavec neposredno in v pretežni meri uporablja na svojem trenutnem ali prihodnjem delovnem mestu v podjetju in ki mu daje znanja, ki niso ali pa so zgolj v omejenem obsegu prenosljiva na druga podjetja ali delovna področja. Posebno usposabljanje koristi predvsem podjetju in zato vključuje večje tveganje izkrivljanja konkurence.

Namen javnega razpisa je z dostopom do različnih vrst usposabljanj po subvencioniranih cenah zagotoviti podjetjem lažje prilagajanje nivoja znanja in usposobljenosti delavcev, ki je potrebno za delovanje, ohranjanje in rast podjetja.

Pogoji za sodelovanje: Na javnem razpisu lahko sodelujejo mikro, majhna in srednje velika podjetja.

Več pogojev za sodelovanje najdete v javnem razpisu.

Vrednost razpisa: Okvirna skupna višina sredstev, ki je na razpolago za izvedbo predmeta tega javnega razpisa, znaša 200.000 EUR.

Razpisnik: Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije

Rok: Javni razpis bo odprt do porabe sredstev oziroma do vključno 30. 9. 2010.

Dodatne informacije: Informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo je možno dobiti na podlagi pisnega zaprosila ali prek elektronske pošte na naslov: vavcer@japti.si, do vključno 20. 9. 2010 – zaprosilo naj bo označeno z »JR Usposabljanje zaposlenih v podjetjih – vprašanje«. JAPTI ni dolžan posredovati informacij v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo, če iz pisnega zaprosila ali iz elektronske pošte pošiljatelja ni razvidne zahtevane označbe. JAPTI bo na spletnem naslovu: http://www.japti.si/, objavil odgovore na vprašanja v roku 3 delovnih dni po prejemu vprašanja. Odgovori na vprašanja so sestavni del javnega razpisa in razpisne dokumentacije.

Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je na voljo na spletnem naslovu: http://www.japti.si/ ali na sedežu JAPTI, Verovškova ulica 60, 1000 Ljubljana, vsak delovni dan, med 9. in 12. uro. Razpisna dokumentacija se lahko posreduje tudi po elektronski pošti, na osnovi zahteve podane na elektronski naslov: vavcer@japti.si, s pripisom »JR Usposabljanje zaposlenih v podjetjih – razpisna dokumentacija«. JAPTI ni dolžan posredovati razpisne dokumentacije, če iz e-sporočila pošiljatelja ni razvidnega zahtevanega pripisa.

Več: http://www.japti.si/index.php?t=razpisi&id=93

Nazaj