Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Danes avtocesta, jutri tretja razvojna os

Danes avtocesta, jutri tretja razvojna os

30.6.2010

Pred natanko enim letom je na Otočcu potekala razširjena seja Upravnega odbora GZDBK, na kateri smo ministru za promet Patricku Vlačiču, poslancem, državnim svetnikom, županom ter predstavnikom Darsa in DDC predstavili pomen AC za Dolenjsko in Belo krajino.

Razširjena seja in aktivno vključevanje GZDBK v reševanje spornih vprašanj je bistveno pripomoglo, da smo danes priča slavnostnemu odprtju težko pričakovanega manjkajočega avtocestnega odseka. Nova avtocesta pomeni večjo varnost za vse udeležence v prometu, za gospodarske družbe pa tudi lažje in boljše načrtovanje dobav blaga ter posledično nižje stroške poslovanja.

Ob današnjem dogodku pa ne smemo pozabiti, da smo pričakovali odprtje avtoceste že pred več kot desetimi leti. Pričakujemo, da je gradnja omenjenega odseka dala dovolj izkušenj za čim hitrejši začetek izgradnje južnega dela 3. razvojne osi. Če smo kot gospodarsko ena od najučinkovitejših in najuspešnejših regij v državi zadnji dobili avtocestno povezavo s prestolnico, pričakujemo, da bomo prvi pri 3. razvojni osi.

Nazaj