Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zaključna konferenca projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022 osrednje JV regije: Kompetentni zaposleni (Ste v koraku z današnjimi razmerami?)

Zaključna konferenca projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022 osrednje JV regije:  Kompetentni zaposleni (Ste v koraku z današnjimi razmerami?)

23.9.2022

Prihodnost in razvoj gospodarstva je v rokah prilagojenih podjetij in organizacij na negativne demografske trende in s tem povezano ustrezno ravnanje z vsemi viri, tudi z zaposlenimi.

Na idilični lokaciji, v zidanici Opara, je 23. 9. 2022 potekala zaključna konferenca projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022 osrednje JV regije z naslovom Kompetentni zaposleni (Ste v koraku z današnjimi razmerami?).

Pomanjkanje ustreznega kadra je težava, ki se v zadnjih letih še bolj izraža pri vseh delodajalcih. Ker ob vseh težavah tudi znanje (pre)hitro zastareva, zaposleni, ne glede na starost, potrebujejo nenehno pridobivati nova znanja, nove veščine in nove spretnosti pri svojem delu. Zato je potrebno zaposlene redno usposabljati, jih spodbujati, predvsem pa opogumljati k nenehnemu učenju in pridobivanju aktualnih kompetenc.

Prisotni so po uvodnem nagovoru Patricije Pavlič, direktorice CIK Trebnje, Teje Dolgan, vodje sektorja za IO na MIZŠ in Tomaža Kordiša, direktorja GZDBK, prisluhnili dosežkom in celoviti podpori skozi omenjeni projekt, ki so ji bili deležni delodajalci v izobraževalnem procesu svojih zaposlenih. Sledilo je aktualno predavanje, z naslovom (Pre)stari možgani – mit ali resnica, profesorja dr. Zvezdana Pirtošeka iz Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Po predavanju je Gregor Trebušak vodil okroglo mizo: Vseživljenjsko učenje zaposlenih, starejših od 45 let na delovnem mestu jutri. Sogovorniki (Tomaž Kordiš, direktor GZDBK, Igor Kastelic, direktor REM d.o.o., Darija Premk, ACS, dr. Matej Forjan, direktor ŠC NM in Karmen Lukše, direktorica ZD Trebnje) so izpostavili aktualne izkušnje in izzive, s katerimi se soočajo delodajalci in zaposleni v JV regiji.

Na konferenci so se prisotni tudi družili med odmorom in ob zaključnem kosilu.

Za vas smo ujeli tudi nekaj dragocenih foto utrinkov konference.

Konferenca se je izvedla v okviru projekta »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022 osrednja JV regija«, ki ga sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Nazaj