Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Otvoritev razstave inovacij GZDBK za leto 2022

Otvoritev razstave inovacij GZDBK za leto 2022

22.9.2022

V zadnjih letih smo na Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine namenili veliko dejavnosti spodbujanju inovacijske kulture v regiji. Hkrati smo omogočili širši javnosti predstavitev vseh inovacij, ki so rezultat domačega znanja. Na razpisih Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine so inovatorke in inovatorji v petnajstih letih naših razpisov prijavili 301 inovacijo in v tem obdobju smo inovatorkam in inovatorjem podelili 105 zlatih, 140 srebrnih, 42 bronastih priznanj ter 14 priznanj.

Na Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine z veseljem ugotavljamo, da smo po številu prijavljenih inovacij najuspešnejša regija v Sloveniji. Rezultati vlaganj v razvoj ter inovacije so tako odlični kazalniki uspešnosti poslovanja gospodarskih družb dolenjsko-belokranjske regije, kar se kaže tudi v vsakoletnih rezultatih poslovanja regije.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je letos že petnajsto leto zapored zbrala inovacijske predloge in med njimi izbrala tiste, ki so prejeli priznanja za najboljše inovacije Dolenjske in Bele krajine za leto 2022. Na letošnji razpis za najboljše inovacije je prispelo 26 inovacijskih predlogov, ki jih je pripravilo 192 inovatorjev iz 13 podjetij, 2 fakultet in javnega zavoda. Komisija je predloge ocenjevala glede na inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik in na podlagi zapisanega v prijavah ocenila, da si 11 inovacij zasluži zlato priznanje, 13 srebrno priznanje, 1 bronasto priznanje ter 1 inovacija priznanje za prispevek na področju inovativnosti. Pet najbolje ocenjenih inovacij GZDBK se je potegovalo za najvišja priznanja v državi. Več >

Po letih uspešnega in učinkovitega spodbujanja inovacij se je GZDBK v letu 2021 odločila, da izvede prvo razstavo inovacij GZDBK na Glavnem trgu v Novem mestu. Odlični odzivi po razstavi so nas dodatno spodbudili, da tudi letos inovacije, inovatorke in inovatorje predstavimo širši javnosti.

Razstavo smo otvorili v četrtek, 22. 9. 2022, na ogled bo do 15. 10. 2022 na Glavnem trgu v Novem mestu. Vabljeni k ogledu.

Nazaj