Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Evropska komisija sofinancira dva projekta v Sloveniji za pospeševanje digitalizacije podjetji in ostalih organizacij

Evropska komisija sofinancira dva projekta v Sloveniji za pospeševanje digitalizacije podjetji in ostalih organizacij

9.12.2022

Slovenija je jeseni uspešno pridobila sredstva Evropske unije za dva ugledna konzorcija za izvedbo različnih ukrepov pospeševanja digitalizacije. V Mariboru se je del konzorcija SRC-EDIH udeležil otvoritve evropskega stičišča za digitalno preobrazbo Slovenije, ki ga je organiziral EDIH-SI.

Po uvodnih nagovorih so udeleženci konference prisluhnili osrednjemu govoru Lise-Ann Sheahan o podpori proizvodnim podjetjem pri njihovih prizadevanjih za digitalne inovacije. Sledila je dobrodošlica EDIH DIGI – SI koordinatorja (M. Turkanović) in okrogla miza, na kateri so bile predstavljene storitve EDIH DIGI-SI. V nadaljevanju konference so bila izpostavljena nekatera dejstva in ovire, ki jih prinaša digitalna transformacija gospodarstvu, državi in lokalnim skupnostim ter nenazadnje prebivalcem Slovenije. Med vodeno razpravo so gostje predstavili komplementarnost storitev z drugimi podpornimi institucijami in iniciativami.

Pred mednarodno komisijo so prestavili finalne digitalne inovacije Izziv digitalnih inovacij – PITCH in razglasili zmagovalca. Vzporedno je potekal tudi uvodni sestanek svetovalnega odbora EDIH DIGI-SI in dogodek ADMA Trans4mers in digitalizacija proizvodnih procesov. Udeleženci konference so imeli priložnost izmenjave mnenj in mreženja med odmori.

Podroben program konference si lahko ogledate na povezavi.

Ambiciozni programi obeh projektov bodo gotovo pospešili digitalno preobrazbo naše države.

Vabimo vas, da spremljate oba projekta in njihovo vsebino uporabite tudi za pospeševanje digitalizacije v svojem lokalnem okolju.

Utrinke z dogodka si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

EN

Nazaj