Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

79. sejo Upravnega odbora GZDBK gostilo podjetje REM

79. sejo Upravnega odbora GZDBK gostilo podjetje REM

13.12.2022

79. sejo Upravnega odbora Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine je tokrat gostil član UO GZDBK Igor Kastelic, direktor podjetja REM, d. o. o. 

Prisotni so na seji potrdili zapisnika 78. redne seje in 52. korespondenčne seje UO GZDBK. Aktivnosti na področju energetske krize in predloge ukrepov, ki jih v imenu gospodarstva izvaja Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS. V nadaljevanju seje je direktor GZDBK Tomaž Kordiš predstavil oceno poslovanja GZDBK za leto 2022 in poslovni načrt za leto 2023, podal informacijo o poteku projekta SRC EDIH in o partnerski prijavi na EU razpis - projekt NetZeroCities ter imenovanju predsednika Sekcije seniorjev in predstavnika delodajalcev v Svet javnega zavoda RIC Bela Krajina. Presek stanja in aktivnosti na 3. razvojni osi jug od izvoza Novo mesto vzhod na avtocesti A2 do mednarodnega mejnega prehoda Metlika in do priključka Črnomelj jug je predstavil Janez Kušnik, Direktor področja za organizacijo gradenj in obnov.

Po zaključku seje je Igor Kastelic članom UO GZDBK predstavil podjetje REM in nato skupaj s sodelavci pokazal proizvodne prostore. REM je srednje veliko podjetje, ki deluje na področju modularne gradnje. Svoje izdelke in storitve pretežno izvaža na trge centralne in zahodne Evrope, kjer ustvari tudi največ prihodkov od prodaje. V podjetju proizvajajo dva sistema modularne gradnje – REM modul in REM modul PLUS – s katerimi lahko gradijo po najvišjih standardih sodobne gradnje.

Nazaj