Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

1. karierni dan Šolskega centra Novo mesto

1. karierni dan Šolskega centra Novo mesto

21.3.2024

21. marca je potekal prvi karierni sejem, ki ga je organiziral Šolski center Novo mesto v sodelovanju s Sekcijo za ravnanje s človeškimi viri pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine (GZDBK). Dogodek je privabil 49 sodelujočih podjetij in ostalih organizacij, med katerimi je bilo kar 28 članov GZDBK, ki so predstavili številne priložnosti za sodelovanje in karierno rast dijakom in študentom. 

Šolski center Novo mesto, ki je največji izobraževalni center v Sloveniji, je ključni igralec pri oblikovanju podjetniške kulture in širjenju dobrih poslovnih idej med mladimi. Prepoznan je po kvalitetnem podajanju znanja ter po aktivnem sodelovanju z delodajalci v regiji in širše.

Na sejmu so razstavljavci dijakom in študentom predstavili različne možnosti za sodelovanje pri praktičnem usposabljanju, štipendiranju ter kariernih in zaposlitvenih priložnostih. Ta neposredni stik med delodajalci in bodočimi strokovnjaki je ključen za gradnjo mostov med šolstvom in gospodarstvom ter za zagotavljanje, da izobraževanje sledi potrebam trga dela.

Dogodek je bil toplo sprejet s strani delodajalcev, ki so poudarili pomen tovrstnih sejmov pri spodbujanju povezovanja med izobraževalnimi institucijami in podjetji. S takimi iniciativami se spodbuja izmenjava informacij, izkušenj in idej, kar pa prispeva k razvoju kakovostnega kadra in krepitvi gospodarstva regije.

Karierni sejem v Šolskem centru Novo mesto je tako pomemben korak v smeri izgradnje trdne in vzajemno koristne povezave med izobraževalnimi institucijami ter gospodarstvom, kar bo koristilo tako bodočim generacijam strokovnjakov kot tudi podjetjem v regiji.

...

Ostali o sejmu:

Novico o sejmu na portalu Dolenjskega lista si lahko preberete tukaj.

Vaš kanal o sejemu poroča v oddaji Smo dobri gospodarji tukaj.

Nazaj