Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

GZS Podkasti: Poslovni nasveti #2

Inovativnost ne pride sama po sebi

Inovativnost ne pride sama po sebi

28.3.2024

Vljudno vabljeni k poslušanju podkasta Poslovni nasveti s tokratnim gostom Krunoslavom Šimrakom, direktorjem razvojno – komercialnega sektorja v podjetju TPV Automotive, podpredsednikom Sekcije za inovativnost pri GZDBK, predsednikom Komisije za ocenjevanje inovacij GZDBK in članom nacionalne komisije za ocenjevanje inovacij na GZS.

»Če proizvajaš in razvijaš visoko tehnološke izdelke ni vprašanje robotizacija ja ali ne. Kvečjemu je vprašanje, koliko hitro robotizacija in kdaj,« meni gost podkasta.

Pogovor je tekel o pametni tovarni, saj je v podjetju TPV Automotive kar 95 odstotkov procesov sestave robotiziranih. S tem je povezana digitalizacija, umetna inteligenca in kibernetska varnost. Veliko govorimo o inovativnosti, saj podjetje ogromno vlaga v zaposlene in spodbuja njihovo inovativnost.

S pridobivanjem visoko kvalificiranih kadrov, pravi Šimrak, imajo izzive kot vsa ostala sorodna podjetja, vendar so jim kos, saj sodelujejo in vključujejo študente v njihove procese že v času študija. Podjetje veliko vlaga tudi v družbeno odgovornost, saj verjamejo, da se vložki v dobre odnose z vsemi deležniki večkrat povrnejo.

Podkast lahko poslušate na: 

 

Vir in foto: GZS

Nazaj