Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sekcija za okolje in energijo

3. posvet Sekcije za okolje in energijo

3. posvet Sekcije za okolje in energijo

9.4.2011 - Pod okriljem GZDBK Sekcija za okolje in energijo pripravlja že tretji dan sekcije, ki bo 14. aprila 2011, ob 9. uri, v Hotelu Šport na Otočcu. Naslovna tema letošnjega posveta je Okoljske škode in trajnostni razvoj. Sponzor posveta: Wiener Städtische zavarovalnica, podružnica v Ljubljani.

Sponzor posveta:

Stroški onesnaževanja in ostale škode, povzročene okolju s strani največjih svetovnih podjetij, bi slednja v primeru, da bi bila finančno odgovorna za svoje početje, stalo tretjino njihovega dobička. To je pokazala neobjavljena študija, opravljena za Združene narode. Čas je za razmislek. Kakšni so ukrepi in odgovornosti, če do okoljske škode pride? Kakšne so možnosti zavarovanja pred odgovornostjo za okoljske škode?

Načelo previdnosti in preventive je ena izmed razsežnosti trajnostnega razvoja. Leta 1987 so Združeni narodi objavili Brundtlandovo poročilo, ki opredeljuje trajnostni razvoj kot "zadovoljevanje trenutnih potreb, ne da bi pri tem ogrožali zadovoljevanje potreb prihodnjih generacij''. V našem okolju je veliko primerov dobrih praks, ki sledijo strategiji trajnostnega razvoja. Nekaj izmed njih bo predstavljenih na letošnjem posvetu. 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite 14. aprila, ob 9. uri, v Hotelu Šport na Otočcu.

Več o dogodku ›

Prijavnica ›

Nazaj