Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Javni razpisi

Javni razpis za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih

9.7.2011 - 3. junija 2011 je bil v Uradnem listu RS, št. 43/11 objavljen Javni razpis za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih.

V skladu z aktualnim razpisom 18. julija organiziramo brezplačno delavnico, na kateri bomo razpis podrobneje predstavili in vas seznanili z izkušnjami pri prijavah na razpis. Več o delavnici >

Namen razpisa je krepitev razvojne funkcije v podjetjih z zaposlovanjem in usposabljanjem raziskovalcev in razvojnikov v interdisciplinarnih razvojno raziskovalnih skupinah in s tem podpora podjetjem pri krepitvi njihovih razvojnih ter inovacijskih sposobnosti. Razpis se izvaja na osnovi Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013.

Cilj razpisa je krepitev RR skupin v podjetjih, ki še nimajo RR oddelka ali skupine oziroma v podjetjih, ki načrtujejo krepitev obstoječih RR oddelkov ali skupin s specialističnimi znanji na novih razvojno raziskovalnih področjih. Rezultat programa, prijavljenega in odobrenega na javnem razpisu po zaključku financiranja, je vzpostavljena nova RR skupina v podjetju, registrirana v Evidenci izvajalcev raziskovalne in razvojne dejavnosti pri Agenciji RS za raziskovalno dejavnost.

Predmet razpisa je sofinanciranje izvajanja aktivnosti za vzpostavitev nove RR skupine, ki izhaja iz predložene strategije podjetja za krepitev razvojno raziskovalnih sposobnosti.

Skupna okvirna višina nepovratnih sredstev po tem javnem razpisu znaša največ do 20.000.000 EUR, maksimalna višina sofinanciranja posamezne operacije je največ do 400.000,00 EUR na prijavitelja v celotnem obdobju upravičenosti.

Razpis je odprt do porabe sredstev. Višina razpisanih sredstev se lahko poveča z objavo sklepa ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo o povečanju v Uradnem listu RS do poteka razpisa. Prvi rok za oddajo vloge je 5. september 2011 (do 12. ure), datum odpiranja teh vlog je 9. september 2011. Zadnje odpiranje vlog bo 10. september 2012, če ne bodo sredstva porabljena že na prejšnjih odpiranjih.

Več o razpisu>

Nazaj