Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Javni razpisi

Objavljeni razpisi 7. okvirnega programa

10.8.2011 - Konec julija so bili objavljeni razpisi 7. okvirnega programa, ki podpirajo projekte s področja raziskav, tehnološkega razvoja in inovacij.

Evropska komisija objavlja doslej največji - šesti razpis za projekte, vreden 7 milijard evrov. Slovenija je v štirih letih izvajanja 7. OP prijavila 2607 predlogov projektov s 3414 udeleženci. Podpisanih pogodb je že za 380 projektov, v financiranje pa je bilo sprejetih 459 projektov.

Vsi razpisi 7. okvirnega programa za leto 2012 so na spletni strani http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/fp7_calls.

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter GZS letos ponovno organizirajo informativne dneve za predstavitev razpisov 7. okvirnega programa za leto 2012, ki bodo potekali 1. in 2. septembra 2011 v prostorih GZS. Namen informativnih dni je predstaviti posamezne razpise, prioritetna področja razpisov, pogoje sodelovanja na razpisih, primere že uspešnih projektov ter predvsem predstaviti konkretne ideje udeležencev informativnih dni ter jih povezati v potencialne projektne konzorcije. Program dogodka si lahko ogledate na spletni strani http://www.gzs.si/slo/storitve/mednarodno_poslovanje/55029. Kotizacije za udeležbo na dogodku ni.

Nazaj