Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Javni poziv

Zbiranje inventivnih/inovativnih projektov iz javnih raziskovalnih organizacij za gospodarstvo v letu 2011

31.8.2011

Center za prenos tehnologij in inovacij, Institut Jožef Stefan, Ljubljana poziva k prijavi inventivnih in inovativnih projektov iz javnih raziskovalnih organizacij (JRO), ki bodo s svojo aplikativno vrednostjo zanimivi in uporabni tudi v gospodarstvu. Cilj poziva je pospeševanje inventivnosti/inovativnosti iz JRO za prenos v gospodarstvo. Rok za prijavo je 27. 9. 2011. Sklad za nagrado je 10.000 EUR.

Namen poziva je podpora pri projektih razvoja inventivnih in inovativnih tehnoloških idej/projektov na naslednjih področjih:

  • nanotehnologije,
  • novi materiali,
  • biotehnologije,
  • tehnologije vodenja in proizvodnje,
  • komunikacijske tehnologije,
  • računalniške tehnologije in tehnologije znanja,
  • okoljske tehnologije in
  • reaktorske tehnologije.

Razpisna dokumentacija je dostopna na spletnem naslovu http://tehnologije.ijs.si/4ittc/conference-prize.html.

Komisija bo ocenjevala opise inovacij, ki jih bodo prijavitelji/inovatorji pred komisijo tudi javno predstavili na delavnici. V preteklih tekmovanjih se je izkazalo, da imajo inovatorji kar nekaj težav z zgoščenimi predstavitvami svojih projektov, prav tako pa se vseskozi pojavlja vprašanje, kako najbolje oblikovati poslovno idejo, ki temelji na tehnološki inovaciji, da bo čimbolj primerna za trg in investitorje, saj gre praviloma za tehnologije v zgodnji fazi razvoja. Tudi zato so predstavitve dostikrat preveč tehnološko usmerjene in premalo podjetniško argumentirane oziroma izpopolnjene. V ta namen razpisnik organizira krajšo pripravljalno delavnico, na kateri bi obravnavali pravila dobre predstavitve in priprave elementov, ki so pomembni za razvoj poslovnega načrta in njegovo predstavitev potencialnim investitorjem.

Najbolj inovativna tehnologija/projekt s komercialnim potencialom bo izbrana na četrti konferenci o prenosu tehnologij, ki bo potekala od 24. do 25. oktobra 2011.

Nazaj