Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Ustvarjanje poslovnih priložnosti za jutri

GZDBK sodelovala na dveh mednarodnih konferencah

Danube Region Business Forum - Dunaj, nov. 2011

8.11.2011 - Konec oktobra in začetek novembra sta bila na GZDBK v znamenju širjenja glasu o gospodarstvu Dolenjske in Bele krajine prek naših meja. Sodelovali smo na dveh mednarodnih konferencah, kamor smo bili povabljeni, da predstavimo našo regijo, delovanje zbornice in dobre prakse. Namen udeležbe je bil predvsem srečati nove partnerje, se zapisati na mednarodne zemljevide ter poiskati nove priložnosti za naše člane.

Na konferenci »the First International Conference Days of Clusters« v Nišu, pod pokroviteljstvom evropskega programa LEDIB, smo predstavili delovanje zbornice ter navezali stike z niško in beograjsko gospodarsko zbornico.

Pot na Dunaj pa je bila namenjena udeležbi na prvem »Danube Region Business Forum-u« v organizaciji Zvezne gospodarske zbornice Avstrije, katerega namen je bil spodbujanje rasti, inovacij in konkurenčnosti v Podonavju. Predstavniki medobčinske pobude Čezmejnega e-sodelovanja v Podonavski e-regiji smo predstavili prototipne rešitve, nastale v okviru slovenske pobude. S strani GZDBK je bil predstavljen projekt e-račun, forum pa smo izkoristili tudi za bilateralna srečanja, med drugim z romunsko gospodarsko zbornico iz Cluj-a.

V luči odprtosti za povezovanje in iskanje novih poslovnih priložnosti bomo 7. decembra na GZDBK gostili gospo Gertrud Rantzen, predsednico Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

Nazaj