Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Aktualni razpisi

Financiranje tehnološko-razvojnih projektov 2011-2013

22.11.2011

Kreditna linija »Financiranje tehnološko-razvojnih projektov 2011-2013« je pomembna novost v ponudbi SID banke, saj bodo imeli ti krediti SID banke zaradi nizke obrestne mere status državne pomoči. Obrestna mera bo namreč nižja od referenčne obrestne mere, ki jo kot kriterij za državno pomoč določa Evropska komisija. Financiranje bo SID banka izvajala neposredno.

Kredit lahko pridobijo pravne osebe zasebnega prava s sedežem v Republiki Sloveniji, ki so ustanovljene in delujejo kot gospodarske družbe po zakonu o gospodarskih družbah ter ki s ciljem uvajanja novih produktov na trg ali uvajanja novih rešitev v podjetju ali vstopa na nove trge izvajajo:

  • raziskovalno-razvojno dejavnost, in sicer industrijske raziskave oz. eksperimentalni razvoj ali
  • naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva za udejanjenje rezultatov lastne raziskovalno-razvojne dejavnosti, in sicer povečanje raznovrstnosti proizvodnje in/ali bistvene spremembe v celotnem proizvodnem procesu.

Namen oblikovanja posojilnega sklada je izboljšati dostopnost do dolgoročnih virov financiranja za vlaganja v razvoj ter uvajanje novih tehnologij, izdelkov in storitev. Ukrepi finančnega inženiringa, ki so jih sprejeli, bodo povečali konkurenčnost slovenskega gospodarstva, omogočili hitrejše nastajanje in rast inovativnih podjetij.

Več o razpisu >

 

Nazaj