Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Prijava na prejemanje e-novic GZDBK

Prijava na prejemanje e-novic GZDBK

12.9.2018 - Ponovno smo pričeli s pošiljanjem tedenskega napovednika GZDBK. V poletnih mesecih smo za vas pripravljali nove vsebine, nov pa je tudi izgled napovednika. Ne spreglejte izobraževalnih dogodkov, sprememb zakonodaje in gospodarskih nasvetov, novic o razpisih in mednarodnem poslovanju. Če tega še niste storili, s klikom na gumb ''Obveščajte me o dogodkih'' (povezava: www.gzdbk.
Več …

Evropski izumitelj leta 2019

Evropski izumitelj leta 2019

12.9.2018 - Evropski patentni urad (EPU) vabi k prijavi za nagrado Evropski izumitelj leta. Gre za prestižno odlikovanje za izumitelje z vsega sveta. Podeljujejo jo od leta 2006 in si je od tedaj pridobila sloves najvišjega evropskega odlikovanja. Edinstvena je tudi zato, ker ne upošteva le znanstvenih ali tehnoloških dosežkov, temveč tudi vpliv, ki ga ima izum na družbo in gospodarstvo, s poudarkom na posameznikih, ki spreminjajo življenja na...
Več …

Javni natečaj »NAJ PODJETNIŠKA BELE KRAJINE 2018 IN POKOLPJA 2018«

Javni natečaj »NAJ PODJETNIŠKA BELE KRAJINE 2018 IN POKOLPJA 2018«

11.9.2018 - Imaš poslovno idejo in jo želiš uresničiti? Morda že razvijaš idejo in potrebuješ dodatno pomoč? Prijavi se na javni natečaj Naj podjetniška ideja Bele krajine in Pokolpja ter se poteguj za nagrade v skupni vrednosti več kot 17 tisoč evrov.
Več …

Sekcija za okolje in energijo

Objavljeni so novi standardi za ravnanje z nevarnimi in nenevarnimi odpadki v EU

Objavljeni so novi standardi za ravnanje z nevarnimi in nenevarnimi odpadki v EU

11.9.2018 - Objavljeni so novi standardi za največje naprave za ravnanje z nevarnimi in nenevarnimi odpadki v EU. Namen standardov je pomagati nacionalnim oblastem zmanjšati vpliv teh naprav na okolje. Novi standardi so rezultat pregleda najboljših tehnologij, ki so na voljo (BAT), tako so za nacionalne oblasti pri izdaji dovoljenj tehnična osnova za določitev pogojev, ki jih morajo izpolnjevati naprave. Nanašajo se na okrog 4000 naprav v EU.
Več …

Dan inovativnosti 2018

Glasujte za naj inovacijo!

Glasujte za naj inovacijo!

7.9.2018 - Gospodarska zbornica Slovenije bo 26. septembra 2018 na Brdu pri Kranju v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2018. Letos se za zlata, srebrna in bronasta nacionalna priznanja ter diplome poteguje 42 najboljših inovacij iz 13 regij, ki jih ocenjuje posebna strokovna komisija. Inovacije si lahko pogledate na povezavi.
Več …

1 7 8 9 10 11 12 13 20