Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Oktobra sedem javnih razpisov za razvojna sredstva

Ministrstvo za gospodarstvo bo oktobra objavilo sedem javnih razpisov razvojnih sredstev za mikro, mala in srednje velika podjetja, za katere bodo namenili 54 milijonov evrov.

Letos so začeli z e-prijavami na razpise, s hitrejšo obravnavo vlog do izbora upravičencev in pospešitvijo izplačil. Ministrstvo ima sicer letos na voljo skupaj 235,4 milijona evrov razvojnih sredstev za mikro, mala in srednje velika podjetja. Trenutno je odprtih 12 javnih razpisov v skupni višini 80 milijonov evrov, ministrstvo pa podpre največ projektov s področja tehnologije, razvoja in internacionalizacije.

Slovenski podjetniški sklad ima letos za podporo mikro, malih in srednje velikih podjetij na voljo 140 milijonov evrov, od tega je že porabljenih 115 milijonov evrov. Pri skladu je letos je izredno veliko povpraševanje po mikro kreditih, s katerimi bodo nadaljevali tudi prihodnje leto. Letos so skupno podprli že več kot 3500 projektov, od tega preko 1800 projektov v okviru finančnih spodbud in več kot 1700 projektov prek vavčerjev. Podjetniki imajo na voljo tudi semenski kapital, ki je namenjen zagonu inovativnih podjetij, in posebne spodbude za digitalno transformacijo svojih podjetij.

 

Vir: STA

Nazaj