Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Odprtje razstave inovacij GZDBK za leto 2023

Odprtje razstave inovacij GZDBK za leto 2023

5.7.2023

V zadnjih letih smo na Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine namenili veliko dejavnosti spodbujanju inovacijske kulture v regiji. Hkrati smo omogočili širši javnosti predstavitev vseh inovacij, ki so rezultat domačega znanja. Na razpisih Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine so inovatorke in inovatorji v šestnajstih letih naših razpisov prijavili 331 inovacij in v tem obdobju smo inovatorkam in inovatorjem podelili 117 zlatih, 156 srebrnih, 44 bronastih priznanj ter 14 priznanj.

Na Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine z veseljem ugotavljamo, da smo po številu prijavljenih inovacij najuspešnejša regija v Sloveniji. Rezultati vlaganj v razvoj ter inovacije so tako odlični kazalniki uspešnosti poslovanja gospodarskih družb dolenjsko-belokranjske regije, kar se kaže tudi v vsakoletnih rezultatih poslovanja regije.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je letos že šestnajsto leto zapored zbrala inovacijske predloge in med njimi izbrala tiste, ki so prejeli priznanja za najboljše inovacije Dolenjske in Bele krajine za leto 2023. Na letošnji razpis za najboljše inovacije je prispelo 30 inovacijskih predlogov, ki jih je pripravilo 189 inovatorjev. 8-članska komisija je na podlagi zapisanega v prijavah in predstavitev inovacijskih predlogov s strani prijaviteljev ocenila, da si 12 inovacij zasluži zlato priznanje, 16 srebrno priznanje in 2 bronasto priznanje. Pet najbolje ocenjenih inovacij GZDBK se bo potegovalo za najvišja priznanja v državi.

Po letih uspešnega in učinkovitega spodbujanja inovacij se je GZDBK v letu 2021 odločila, da izvede prvo razstavo inovacij GZDBK na Glavnem trgu v Novem mestu. Odlični odzivi po razstavi so nas dodatno spodbudili, da tudi letos inovacije, inovatorke in inovatorje že tretjič zapored predstavimo širši javnosti.

Razstavo smo otvorili v sredo, 5. 7. 2023, na ogled bo do 31. 7. 2023 na Glavnem trgu v Novem mestu. Vabljeni k ogledu.

Video utrinek z odprtja razstave (Televizija Vaš kanal - Novice, 12. julij 2023) >

Katalog inovacij > 

Novica o podelitvi priznanj in nagrad za inovacije GZDBK za leto 2023 >

Promocija inovativnosti GZDBK (oddaja Smo dobri gospodarji, 20. junij 2023) >

 

Razstava poteka v sklopu projekta SRC-EDIH.

 

    

 

EN

 

Nazaj