Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Priložnosti za napredek kakovosti: umetna inteligenca, digitalizacija, ESG...

Priložnosti za napredek kakovosti: umetna inteligenca, digitalizacija, ESG...

23.11.2023

Sekcija za kakovost pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) je 23. novembra v Hotelu Center v Novem mestu organizirala že 25. dan kakovosti, ki je ponudil vpogled v ključne trende digitalne transformacije in pomen kakovosti v sodobnem poslovnem okolju.

Strokovni dan sekcije je odprl Igor Cesar, predsednik Sekcije za kakovost pri GZDBK in vodje službe kakovosti pri REVOZ, d. d. Prisotne je v uvodu nagovoril tudi Tomaž Kordiš, direktor GZDBK. Sledilo je pet strokovnih prispevkov, kjer so strokovnjaki delili svoje izkušnje in znanje s področja uporabe digitalnih tehnologij, umetne inteligence, trajnostnega upravljanja ter kompetenc za tovarne prihodnosti.

Dr. Dejan Gradišar iz Inštituta Jožef Štefan je osvetlil uporabo digitalnih tehnologij in umetne inteligence v optimizaciji proizvodnih procesov, pri čemer je predstavil konkreten primer iz jeklarske industrije. Andreja Hlišč, direktorica GZS Zbornice elektroindustrije, je poudarila pomen kompetenc za tovarne prihodnosti kot ključno priložnost za napredek kakovosti. Špela Sečnik iz podjetja Mikrografija je predstavila pomen digitalnega sveta v doseganju kakovosti, dr. Irena Čarman iz podjetja Krka, d. d., Novo mesto, je razkrila pristop trajnostnega (ESG) upravljanja skupine Krka ter Nejc Weiss, vodja tehnologije v podjetju Adria Dom, d. o. o., je delil vpogled v digitalni LEAN Adria Dom in pomen digitalnega dvojčka v poslovnih procesih. Dogodek je zaključil s sklepnimi mislimi Igorja Cesarja, predsednik Sekcije za kakovost. (Do gradiv strokovnih letnih dnevov Sekcije za kakovost lahko dostopate na povezavi.) 

Foto utrinke 25. dneva kakovosti si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

 

Dogodek je potekal v sklopu projekta SRC-EDIH.

 

EN

 

Nazaj