Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Udeležili smo se Sejma zaposlitvenih priložnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Udeležili smo se Sejma zaposlitvenih priložnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

9.5.2024

Na Gospodarskem Razstavišču v Ljubljani je 9. maja 2024 potekal Sejem Zaposlitvenih Priložnosti, ki ga je organiziral Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ). Udeležilo se ga je več kot 200 razstavljavcev iz cele Slovenije ter 30 partnerskih organizacij, med njimi tudi Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine. Iz območne službe ZRSZ Novo mesto je sodelovalo 15 razstavljavcev, med temi delodajalci je bilo 9 takih, ki so člani Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

Sejem je privabil številne obiskovalce in razstavljavce. Omogočil je neposredno predstavitev aktualnih vsebin ter interaktivno povezovanje in mreženje med prisotnimi. V sklopu sejma so bila tudi predavanja o več različnih tematik. Prisotnim so bile na voljo številne dragocene informacije o različnih delovnih mestih, o pogojih za delo in kariernih priložnostih v Sloveniji. Med najbolj aktualnimi vsebinami so bile ažurne informacije o zaposlovanju tujcev, možnostih zaposlovanja in življenja v tujini ter aktualne informacije s področja delovnopravne zakonodaje, zdravja in varstva pri delu ter pokojninskega zavarovanja. Obiskovalci so imeli priložnost tudi izvedeti več o možnostih usposabljanja, izobraževanja, štipendiranja in poklicno-zaposlitvene rehabilitacije. Bistveni cilj sejma pa je bil omogočiti kakovostno in dinamično okolje, kjer so se lahko delodajalci neposredno srečali z motiviranimi iskalci zaposlitve in vzpostavili direkten stik za oblikovanje morebitnega zaposlitvenega razmerja v prihodnje.

Sejem je omogočal obetavne karierne priložnosti ter krepil povezave med delodajalci in iskalci zaposlitve. Taki dogodki so ključni za izgradnjo, celovitost in preudaren razvoj trga dela ter spodbujanje gospodarske rasti v Sloveniji. Prav zato smo pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine podporniki sejemske dejavnost zaposlitvenega zavoda Slovenije.

K sejmu "Zaposlitvene priložnosti", ki je potekal tokrat prvič 9. maja v Ljubljani, nas je vodstvo območne enote zavoda Novo mesto povabilo k sodelovanju na delovni seji izvršnega odbora Sekcije za ravnanje s človeškimi viri, ki je potekala na sedežu novomeškega zavoda 1. 2. 2024. (Novico o tej seji lahko berete na povezavi.)

Nazaj