Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Finančno računovodski namig meseca

Zvišanje koncesijske dajatve ravno v času, ko se zaposluje največ študentov

24.5.2012 - S 1. 6. 2012 stopi v veljavo Zakon za uravnoteženje javnih financ (ZUJF), ki prinaša dvig koncesijske dajatve za študentsko delo na 23 %, dodatna koncesijska dajatev ostaja 2 %. Predlagamo vam, da naredite obračune za preteklo obdobje tako, da jih bodo na študentskih servisih obračunali do 31.05.2012, ki je zadnji dan, ko se koncesijska in dodatna koncesijska dajatev še obračunata po 14 %.
Več …

Projekt KoCKE – Prvi vrh kemijske industrije

Fuziji dobre energije se je prepustilo 300 udeležencev

Fuziji dobre energije se je prepustilo 300 udeležencev

17.5.2012 - V okviru projekta Kompetenčni center kemijske industrije (KoCKE), ki ga sofinancira Evropski socialni sklad, smo v sodelovanju z Združenjem kemijske industrije pri GZS in ostalimi sodelujočimi v torek, 15. maja 2012 na Brdu pri Kranju izvedli 1. vrh kemijske industrije: Dan kemije, farmacije, plastike in gume. Rdeča nit prvega vrha je bil človeški potencial, torej znanja, kompetence, vrednote in dobra medčloveška kemija, ključ...
Več …

Skupne naloge GZS

Srečanje z novimi ekonomskimi svetovalci

11.5.2012 - Slovenskim podjetjem, ki že poslujejo ali nameravajo vstopiti na nemški, češki, britanski, kitajski ali avstrijski trg, želimo omogočiti individualne predstavitve njihovih aktivnosti novim ekonomskim svetovalcem na Veleposlaništvu RS v Berlinu, Pragi, Londonu, Pekingu in na Dunaju, ki bodo svoj mandat nastopili septembra 2012. S tem namenom Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS organizira ...
Več …

Skupne naloge GZS

Izhodna gospodarska delegacija v Nemčijo

11.5.2012 - Gospodarska zbornica Slovenije v sklopu mreža Enterprise Europe Network letos prvič sodeluje kot partnerica Investitions- und Förderbank Niedersachsen – Nbank in soorganizatorka bilateralnih razgovorov s podjetji s področja avtomobilske industrije in sejma IZB (International Suppliers Fair),10. in 11. oktobra 2012 v Wolfsburgu. Delegacija je namenjena dobaviteljem s področja avtomobilske industrije.
Več …

Povračilo prispevkov delodajalcem v Pokolpju

11.5.2012 - Spodbude za zaposlovanje v Pokolpju Program Pokolpje 2016  vam omogoča tudi spodbude za zaposlovanje v dveh oblikah: davčne olajšave delodajalcem za zaposlitev brezposelnih in invalidov – izvaja Davčna uprava RS, povračilo prispevkov delodajalca  za zaposlitev brezposelnih in invalidov – izvaja  Zavod za zaposlovanje.
Več …

1 11 12 13 14 15 16 17 20