Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Julija nova pravila za pomoč malim in srednjim podjetjem

24.2.2014 - Evropska komisija je 15. januarja 2014 sprejela nove smernice o pogojih, pod katerimi lahko članice EU malim in srednje velikim podjetjem ter podjetjem s srednjo tržno vrednostjo omogočijo lažji dostop do financiranja. Nova pravila, ki bodo začela veljati 1. julija, so preprostejša, prožnejša in radodarnejša. V Evropi je večina podjetij, sploh malih in srednjih, močno odvisna od tradicionalnega izposojanja pri bankah, kar je...
Več …

Poslovanje v tujini

Stroški ustanovitve podjetja v drugih državah Evrope

Stroški ustanovitve podjetja v drugih državah Evrope

13.2.2014 - Državljani EU imajo pravico: ustanoviti lastno podjetje (tudi kot samostojni podjetniki) v kateri koli državi EU, ustanoviti hčerinsko podjetje/podružnico obstoječega podjetja s sedežem v drugi državi EU. V državah veljajo različni pogoji, vendar Evropska unija spodbuja države članice k izpolnjevanju nekaterih ciljev: podjetje je mogoče ustanoviti v največ 3 delovnih dneh ustanovitev stane največ 100 EUR vsi...
Več …

Poslovne priložnosti

Priročnik - Kako uspešno poslovati na Kitajskem

Priročnik - Kako uspešno poslovati na Kitajskem

12.2.2014 - Se pri iskanju novih poslovnih priložnosti ozirate na daljni vzhod? V tem primeru ne spreglejte priročnika »Kako uspešno poslovati na Kitajskem«. Izdajo priročnika sta sofinancirala Javna agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.
Več …

Investicije

Sprejet zakon o strateških investicijah v Republiki Hrvaški

Sprejet zakon o strateških investicijah v Republiki Hrvaški

10.2.2014 - Republika Hrvaška je sprejela novi zakon o strateških investicijah v Republiki Hrvaški. Neuradni prevod akta je na voljo na spletni strani Agencije za investicije i konkurentnost.   Informacije glede prijave projektov Kontakt: Ministarstvo gospodarstva Ulica grada Vukovara 78 10 000 Zagreb T: + 3851 / 6106 111 E: strateski.projekti@mingo.hr Vir: izvoznookno.
Več …

Pozitivni zaposlitveni trendi

Pozitivni zaposlitveni trendi

7.2.2014 - Januarja 2014 se je zaposlilo ali samozaposlilo 6.207 brezposelnih oseb Podatki o zaposlovanju kažejo dokaj pozitivne trende, v preteklem letu se je zaposlilo 65.054 brezposelnih. Tudi zaposlitve v januarju letos so nekoliko višje od januarja lanskega leta, saj se je januarja 2014 zaposlilo ali samozaposlilo kar 6.207 brezposelnih oseb. Januarja 2014 se je zaposlilo ali samozaposlilo 6.
Več …

1 11 12 13 14 15 16 17