Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Subvencije za zaposlovanje

Objavljeno novo javno povabilo »Zaposli me plus«

17.3.2014 - Zavod RS za zaposlovanje je danes na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo »Zaposli me plus«. Ta je podoben javnemu povabilu Zaposli me, ki ga je Zavod do sedaj objavil že štirikrat, nekoliko so spremenjene le ciljne skupine, predvidene za vključitev. S pomočjo programa Zaposli me plus bomo zaposlili 1000 brezposelnih oseb, od tega 55 % žensk, pomembno pa je, da bodo delodajalci, ki bodo prejeli subvencijo v...
Več …

Javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Mentorstvo za mlade«

Javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Mentorstvo za mlade«

14.3.2014 - Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev in izvajanje mentorstva osebi, ki se prvič zaposli in je stara do 30 let ter hkrati usposobijo mentorja. Spodbuja se medgeneracijski prenos znanja in izkušenj. Mentor, starejši od 50 let, mora imeti vsaj srednjo poklicno izobrazbo in je vsaj eno leto zaposlen v podjetju.
Več …

Jubilejni 20. Gregorjev sejem

Jubilejni 20. Gregorjev sejem

11.3.2014 - V kmetijski zadrugi Krka zaključujejo priprave na 20. Gregorjev sejem, ki bo potekal od 14. do 16. marca. Kot se za jubilejni sejem spodobi se bo predstavilo rekordno število razstavljalcev, sejem bo spremljal bogat program ter dobrodelna akcija »Ker zdravo jem, na Gregorjev sejem grem«, v sklopu katere bodo 21 šolam podarili jabolka iz integrirane pridelave. Gregorjev sejem bo ta petek ob 11. uri odprl minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.
Več …

Podeljene Nagrade GZS za gospodarske in podjetniške dosežke

Podeljene Nagrade GZS za gospodarske in podjetniške dosežke

5.3.2014 18:00:00 - GZS je danes že 46. podelila Nagrade za gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Letošnjih nagrajencev je 9, iz 8 podjetij, prihajajo pa iz petih regij in osmih panog.
Več …

8. skupščina GZDBK

8. skupščina GZDBK

5.3.2014 - Na 8. skupščini so člani Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine potrdili letno poročilo za leto 2013 in sprejeli program dela in finančni načrt za leto 2014. Skupščina je zaradi pisne odstopne izjave razrešila dva člana upravnega odbora Aleša Bratoža in Marjana Pezdirca ter zaradi odstopa, ki ga je podal na 34. seji upravnega odbora, razrešila člana upravnega odbora Iztoka Viranta.
Več …

1 10 11 12 13 14 15 16 17