Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Projekt NAPREJ

10. oktober - Svetovni dan duševnega zdravja

10. oktober - Svetovni dan duševnega zdravja

10.10.2019 - Vsako leto zaradi samomora umre skoraj 800 000 ljudi, poleg tega pa obstaja za vsak samomor več kot 20 poskusov samomora. Za preprečevanje samomora je mogoče na ravni posameznika, skupnosti in nacionalni ravni storiti veliko, zato je letošnji dan duševnega zdravja posvečen preprečevanju samomora. Več na  tej povezavi. Spremljajte spletno stran projekta  www.naprej.eu, kjer lahko izveste več o podobnih vsebinah.
Več …

Projekt POLET

Regijski posveti o inovativnem načinu spodbujanja učenja in izboljšanja medgeneracijskih odnosov

Regijski posveti o inovativnem načinu spodbujanja učenja in izboljšanja medgeneracijskih odnosov

7.10.2019 - V naslednjih letih se bodo na slovenskem trgu začele dogajati spremembe, ki bodo terjale od delodajalcev velike prilagoditve. V Sloveniji bo do leta 2020 petina prebivalcev starih nad 65 let. Na trg dela prihaja manj mladih, delež starejših (od 55 do 64 let) pa narašča.   Z namenom vključevanje različnih deležnikov, razširjanjem projektnih aktivnosti ter predvsem izmenjave dobrih praks podjetij vas vabimo na regijske...
Več …

Kompetenčni center

Uspešen zagon projekta Kompetenčni center mreže za prehod v krožno gospodarstvo

4.10.2019 - Na GZDBK smo veseli uspešnega začetka novega Kompetenčnega centra mreže za prehod v krožno gospodarstvo, v katerem sodeluje 27 partnerjev. Kompetenčni center deluje pod okriljem SRIP - Krožno gospodartsvo. Na uvodnem sestanku 4. oktobra 2019 v Novem mestu so se partnerji projekta seznanili z navodili izvajanja projekta ter s predlogom programa skupnih usposabljanj.
Več …

Vlada naredila nov korak v smeri davčne optimizacije

Vlada naredila nov korak v smeri davčne optimizacije

3.10.2019 - Vlada je 3. 10. 2019 potrdila predloge sprememb štirih davčnih zakonov, ki predstavljajo nov korak v smeri davčne optimizacije. S predlaganimi ukrepi bo po razbremenitvi regresa še dodatno razbremenjeno delo, s čimer bomo okrepili konkurenčnost poslovnega okolja, ohranili stabilno gospodarsko okolje ter prispevali k vzdržni gospodarski rasti. Predlogi med drugim vključujejo znižanje davčne stopnje v 2. in 3. dohodninskem razredu, dvig splošne olajšave, uvedbo linearne dodatne splošne olajšave in uvedbo 7 % minimalne stopnje davka od dohodkov pravnih oseb. Eno od vodil pri pripravi sprememb je bilo tudi, da se prepreči negativen učinek na razpoložljivi dohodek prejemnikov minimalne plače.
Več …

Obvestilo o uvedbi spletnega portala za vlaganje zahtevkov za pooblaščeni gospodarski subjekt (eAEO)

Obvestilo o uvedbi spletnega portala za vlaganje zahtevkov za pooblaščeni gospodarski subjekt (eAEO)

30.9.2019 - FURS obvešča, da se bo 1. oktobra za vnos elektronskih zahtevkov za pridobitev dovoljenja za status pooblaščenega gospodarskega subjekta (AEO) uporabljal harmoniziran portal EU. Več > Namen AEO programa Evropske unije je izboljšati varnost na zunanjih mejah Unije in hkrati pospešiti pretok blaga s poenostavljenimi postopki in uporabo informacijske tehnologije.
Več …

1 6 7 8 9 10 11 12 33