Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Ustanovitev Sekcije za inovativnost

Ustanovitev Sekcije za inovativnost

9.9.2021

8. septembra 2021 smo ustanovili najnovejšo strokovno sekcijo pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine - Sekcijo za inovativnost (SINO).

Inovativnost smo pri zbornici spodbujali že v sklopu Sekcije za kakovost in inovativnost. Zaradi bolj učinkovitega razvoja tako kakovosti kot inovativnosti v podjetjih naše regije smo se odločili, da je čas, da se tema pomembnima strokama namenita samostojni sekciji.

Inovacije in inovacijska kultura sta ključna dejavnika uspešnosti podjetij. To dokazujejo tudi regijska podjetja, ki so se v danih okoliščinah lanskega in letošnjega leta uspešno prilagodila na novo realnost, ki nas je v veliki meri presenetila tako na področju gospodarskega zagona kot tudi hitre prilagodljivosti. Razvoj novih tehnologij, skrajšanje življenjskega cikla izdelkov na trgu in vse močnejša konkurenca na globalnih trgih nas neizprosno usmerjajo v to, da potrjujemo pomen in ključ inoviranja v podjetjih za zagotovitev dolgoročnega pozitivnega poslovanja.

Z namenom spodbuditi inovacijsko dejavnost na Dolenjskem in v Beli krajini in povečati konkurenčnost gospodarstva regije ter omogočiti predstavitev inovacijskih dosežkov, ki so rezultat domačega znanja, GZDBK vsako leto razpiše Razpis za podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Letošnja podelitev nagrad in priznanj za inovacije GZDBK bo potekala 15. septembra 2021 na Otočcu. Najbolje uvrščene inovacije bo GZDBK posredovala na izbor Gospodarske zbornice Slovenije, v okviru katerega se bodo inovatorji potegovali za najvišja priznanja v državi.

***

Ob ustanovitvi Sekcije za inovativnost (SINO) smo oblikovali najvišji delovni organ, izvršilni odbor SINO. Predsednik SINO in vodja izvršilnega odbora sekcije je Zvone Simončič iz podjetja Krka, d. d., Novo mesto, podpredsednik pa Krunoslav Šimrak iz podjetja TPV AUTOMOTIVE, d. o. o.

Program dela sekcije bosta predsednik in podpredsednik oblikovala in ga razvijala skupaj z ostalimi člani izvršilnega odbora, ki so: Andrej Beličič – KOLPA, d. o. o., Benjamin Golob – PTZ, d. o. o., Darko Malnarič – FERROČRTALIČ, d. o. o., David Močnik – REM, d. o. o., Iztok Lončar – TEM Čatež, d. o. o., Klemen Kolenc – ADRIA MOBIL, d. o. o., Marjan Hosta – ISKRA PIO, d. o. o., Matej Slapšak – L-TEK, d. o. o., Matjaž Kolbezen – HYB, d. o. o., Matjaž Zagorc – MIKROGRAFIJA, d. o. o., Mitja Košak – SOLOS, d. o. o., Peter Pirc –Dana, d. o. o., Petra Kovačič – BETI, d. d., Žiga Plut – ADRIA DOM, d. o. o., Blaž Rodič – FIŠ in Tomaž Savšek – FINI.

Nazaj