Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sekcija za kakovost

Zagotavljanje kakovosti poslovanja v negotovih in nepredvidljivih razmerah

Zagotavljanje kakovosti poslovanja v negotovih in nepredvidljivih razmerah

24.11.2022

Sekcija za kakovost je 24. novembra v Hotelu Balnea v Dolenjskih Toplicah organizirala že 24. dan kakovosti. Tokrat smo se skozi pet prispevkov, ki jih najdete na povezavi www.gzdbk.si/si/sekcije/ski/dan/2022, dotaknili teme Zagotavljanje kakovosti poslovanja v negotovih in nepredvidljivih razmerah. 

Prisluhnili smo mag. Ani Pribaković Borštnik, pomočnici direktorja področja ocenjevanja sistemov vodenja, SIQ Ljubljana o Vodenju kakovosti, dr. Francu Giderju (doktor biomedicinske tehnike, poslovni svetovalec podjetjem, direktor podjetja Getas, d. o. o. in vodja centra za kvaliteto življenja Bizinaizi) o neotipljivemu vidiku poslovanja, dr. Juriju Curku o distribuciji električne energije z izzivi, ki jih prinaša prehod na zeleno energijo, direktorju L-teka iz Šentjerneja, Mateju Slapšaku, o primeru njihovega pristopa inovativnega obvladovanja dobave materialov, ki jih pri svojem poslovanju njihovo podjetje potrebuje ter Ani Margetič iz SIQ, ki je predstavila Trajnostnost in ogljični odtis.

Na dogodku smo Antonu Petriču izročili zahvalo za predsedovanje Sekciji za kakovost in inovativnost v obdobju od 2016 do 2021. Na fotografiji spodaj je ob gospodu Petriču Igor Cesar (vodja službe kakovosti, REVOZ, d. d.), ki je prevzel funkcijo predsednika Sekcije za kakovost leta 2021. V istem letu, ko je funkcijo prevzel nov predsednik sekcije, gospod Cesar, je iz dotedanje Sekcije za kakovost in inovativnost oblikovana Sekcija za kakovost in je ustanovljena tudi šesta samostojna strokovna sekcija, Sekcija za inovativnost. V letu 2021 pa je predsedništvo naše zbornice od generalnega direktorja uglednega farmacevtskega podjetja Krka, d. d. iz Novega mesta, gospoda Jožeta Colariča, prevzel Marko Gorjup.

Foto utrinke 24. dneva kakovosti si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Nazaj