Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zbor članov Sekcije za okolje in energijo v Kavalu

Zbor članov Sekcije za okolje in energijo v Kavalu

21.6.2023

Sekcija za okolje in energijo (SOE) pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) je tokrat vabila na zbor članov sekcije v Bistro Kaval v Brusnicah. Poletje je čas in izvrstna priložnost, da se srečanja prestavijo v malce manj formalno okolje.

Na začetku smo izpeljali Zbor članov Sekcije za okolje in energijo, ki ga je vodil predsednik sekcije, Slavko Zupančič, iz podjetja Krka, d. d. Predstavil je preteklo delovanje in načrt za prihodnje delo sekcije.

Sledila je prestavitev Poročila o oceni potreb pri povezovanju in posredovanju ter strategija izgradnje ekosistema SRC-EDIH, ki ga je GZDBK pripravila v sklopu projekta SRC-EDIH. V okviru ekosistema
SRC–EDIH so razvoj naše družbe, razvoj gospodarstva in delovno aktivnih ljudi rdeča nit celotnega projekta. Slovenija je v 2022 sprejela ključne strategije, ki zasledujejo priporočila EU za digitalni razvoj gospodarstva in družbe. V oceni stanja ugotavljamo, da je ključni izziv s katerim se srečujemo pri razvoju pomanjkanje ustreznih kadrov in finančnih virov. Projekt SRC-EDIH s svojimi storitvami ponuja roko organizacijam tako v javni kot zasebni sferi, da razvojne premike nekoliko lažje opravijo. Pomemben razvojni nagib je zeleni prehod, ki ga razumemo kot inovativna, nizkoogljična, digitalna in na znanju temelječa preobrazba gospodarstva in družbe. Izpostavljeno je redno vzpostavljanje in ohranjanje stikov z industrijo, podjetji, investitorji, akademsko skupnostjo in drugimi relevantnimi deležniki.

Srečanje se je zaključilo z druženjem in izmenjavo mnenj ob pogostitvi.

****

Članstvo v Sekcije za okolje in energijo (SOE) je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih, ki so člani GZDBK. Pristopite k sekciji >

 

Dogodek poteka v sklopu projekta SRC-EDIH.

  

EN

Nazaj