Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Obvezna zavarovanja, s poudarkom na ZPIZ-2 in načini zaposlitve

Obvezna zavarovanja, s poudarkom na ZPIZ-2 in načini zaposlitve

7.11.2023

Na računovodskem zajtrku, ki ga organiziramo v sklopu letnega programa Sekcije računovodij Dolenjske in Bele krajine (SR DBK) pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine, smo 7. novembra 2023 prisluhnili Marijanu Papežu, generalnemu direktorju Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ). Prisotnim je predstavil stanje sistema obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter nekatere spremembe, ki so v pripravi. Gradivo, ki ga je uporabljal med svojim predavanjem, je dostopno na povezavi.

Po razpravi o vsebini s strokovnim gostom je sledila seja sekcije, na kateri so prisotni razpravljali o priložnostih za izboljšanje delovanja sekcije v prihodnje.

Dekanica Fakultete za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu, dr. Malči Grivec, je prisotne seznanila tudi z raziskavo o različnih načinih zaposlitve. Vse prisotne, kakor tudi vas, ki to novico ravno sedaj prebirate, vabimo, da izpolnite anketo, ki vam bo vzela največ 3-5 minut vašega časa. Minute, ki jih naklonite izpolnjevanju te ankete, bodo prispevale k ugotavljanju dejanskega stanja v naši regiji in širše, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Nazaj