Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Miklavžev računovodski zajtrk: Digitalizacija in avtomatizacija poročil in poročanj

Miklavžev računovodski zajtrk: Digitalizacija in avtomatizacija poročil in poročanj

5.12.2023

Na računovodskem zajtrku, ki je bil organiziran v sodelovanju Sekcije računovodij Dolenjske in Bele krajine (SR DBK) pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine ter Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije (v sklopu Dneva odprtih vrat ZDSS), smo 5. decembra 2023 prisluhnili predavanju Dejana Gavrilovskega in Saša Sukiča iz podjetja A Tax International d.o.o. Gosta sta predstavila pristop k digitalizaciji poročanja in različne možnosti avtomatizacije priprave poročil, vključno s praktičnimi primeri. Obravnavali so tudi najpogostejše izzive na tem področju ter ponudili rešitve, ki vključujejo jasen načrt, ustrezno programsko opremo, strokovno znanje zaposlenih, organizacijsko kulturo in celovitost podatkov. Gradivo je na voljo na tej povezavi.

Po vsebinski razpravi s strokovnima gostoma sta sledili predstavitvi poslanstva Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije (ZDSS) in revije Davčno-finančna praksa.

V drugem delu Miklavževega računovodskega zajtrka je potekala seja Sekcije računovodij Dolenjske in Bele krajine, kjer so udeleženci razpravljali o priložnostih za izboljšanje delovanja sekcije v prihodnosti ter oblikovali program dela sekcije za leto 2024.

Dogodek je potekal v sklopu projekta SRC-EDIH.

EN

 

Nazaj