Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Prva seja izvršnega odbora Sekcije za informatiko v 2024

Prva seja izvršnega odbora Sekcije za informatiko v 2024

23.1.2024

Med 13.30 in 15.00 uro je 23. januarja v sejni sobi Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) na naslovu Novi trg 11, Novo mesto, potekala prva seja izvršnega odbora Sekcije za informatiko v 2024 (IO SI).

Sejo je vodil predsednik Sekcije za informatiko, Andrej Železnik iz podjetja TEM Čatež, d. o. o. Člani izvršnega odbora sekcije so se posvetili razpravi o možnostih za izboljšanje delovanja sekcije v prihodnosti ter oblikovali nadaljnje delovanje sekcije v letu 2024. Prisotnim je direktor GZDBK, Tomaž Kordiš, predstavil tekoče delovanje projekta SRC - EDIH in spletno stran projekta ter platformo. SRC-EDIH predstavlja Evropsko digitalno inovacijsko središče v Novem mestu (EU v 31 državah deluje 151 EDIH-ov, od tega sta dva v Sloveniji, en s sedežem v Novem mestu in drug v Mariboru), ki pomaga podjetjem, podjetnikom in javnim ustanovam pri digitalni preobrazbi. Digitalna transformacija presega zgolj tehnični napredek; je katalizator za razvoj inovacijske kulture ter razvojne naravnanosti, ki prispeva k izboljšanju konkurenčnosti in učinkovitosti celotne družbe.

Dogodek je ključen pri načrtovanju in usmerjanju aktivnosti strokovne sekcije, opredeljevanju ključnih vprašanj stroke ter nalog sekcije za prihajajoče leto. Analiza preteklih dejavnosti sekcije omogoča dosledno sledenje postavljenim ciljem in njihovo učinkovito uresničevanje.

 

Dogodek je potekal v sklopu projekta SRC-EDIH.

EN

Nazaj