Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Prva seja izvršnega odbora Sekcije za ravnanje s človeškimi viri 2024

Prva seja izvršnega odbora Sekcije za ravnanje s človeškimi viri 2024

1.2.2024

Izvršni odbor Sekcije za ravnanje s človeškimi viri (SRČV) se je 1. februarja sestal na Zavodu za zaposlovanje v Novem mestu na svoji prvi delovni seji v letošnjem letu. 

Sejo je vodila predsednica Sekcije za ravnanje s človeškimi viri, Nina Nikić iz podjetja Adria Dom, d. o. o. Člani izvršnega odbora so pregledali in potrdili zapisnik zadnje seje, razpravljali o ključnih temah, kot so aktualnost ponovne uvedbe regijskega kariernega sejma, priprava letnega zbor članov sekcije ter možnosti izboljšav pri razpisu Vzorni primer ravnanja s človeškimi viri, ki bo letos potekal že 18. leto zapored. Tako kot razpis oz. priznanje, ki ga zbornica vsako leto dodeli vzornim primerom v naši regiji, tudi sekcija letos praznuje svojo polnoletnost. Člani sekcije so razpravljali o razmerah na trgu dela, pri čemer je Tatjana Muhič iz Zavoda za zaposlovanje v Novem mestu (ZRSZ OS NM) podala sveže in relevantne informacije. Prav tako je gostiteljica osvežila vlogo in delovanje območne službe Zavoda, ki je delodajalcem prijazen partner pri urejanju zaposlovanja. Gostitelj je predstavil sejemsko priložnost za iskanje novih kadrov v Črni gori.

Prisotnim je bilo predstavljeno tekoče delovanje projekta SRC - EDIH in spletni portal projekta ter platforma B2B. SRC-EDIH predstavlja Evropsko digitalno inovacijsko središče v Novem mestu (EU v 31 državah deluje 151 EDIH-ov, od tega sta dva v Sloveniji, en s sedežem v Novem mestu in drug v Mariboru), ki pomaga podjetjem, podjetnikom in javnim ustanovam pri digitalni preobrazbi. Digitalna transformacija presega zgolj tehnični napredek; je katalizator za razvoj inovacijske kulture ter razvojne naravnanosti, ki prispeva k izboljšanju konkurenčnosti in učinkovitosti celotne družbe.

Seje izvršnega odbora sekcije prispevajo k uspešnem delovanju sekcije. Ob slednjem je pomembno tvorno sodelovanje med različnimi deležniki na področju stroke sekcije, torej na področju ravnanja s človeškimi viri. Seje za člane zbornice omogočajo organizirano mreženje in oblikovanje ter izmenjavo strokovnih mnenj in izkušenj na področju stroke.

Dogodek je potekal v sklopu projekta SRC-EDIH.

EN

Nazaj