Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Anti COVID-19 spletna stran

Anti COVID-19 spletna stran

25.3.2020 - Na Združenju za medicino dela, prometa in športa so pripravili informativno spletno stran za delovne organizacije, zaposlene, strokovne sodelavce in druge deležnike, s koristnimi vsebinami in povezavami s področja preprečevanja in obvladovanja epidemije COVID-19:  anticovid.zmdps.si.  Vabljeni k ogledu. Ne spreglejte tudi: Navodila za delodajalce in MDPŠ – ukrepi za varovanje zdravja delavcev > ...
Več …

Poenostavljen postopek odobritve začasne zadržanosti od dela

Poenostavljen postopek odobritve začasne zadržanosti od dela

25.3.2020 - Na osnovi Odloka Vlade Republike Slovenije (UL RS 34/24. 3. 2020) se bo v obdobju izrednih razmer spremenili postopek odločanja o delazmožnosti, kar pomeni, da bo izbrani osebni zdravnik odločal o delazmožnosti ne le za prvih 30 delovnih dni, ampak za obdobje trajajoče delanezmožnosti do največ enega leta. Postopek je poenostavljen tako, da zahteva samo izdajo elektronskega bolniškega lista pri izbranem osebnem zdravniku.
Več …

Koronavirus

Inšpektorat ugotavlja pomanjkljivo izvajanje ukrepov za zaščito zdravja delavcev

Inšpektorat ugotavlja pomanjkljivo izvajanje ukrepov za zaščito zdravja delavcev

25.3.2020 - Inšpektorat RS za delo te dni izvaja poostren nadzor glede izvajanja ukrepov pri delodajalcih za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in zagotavljanja zdravja delavcev ter glede zagotavljanja njihove pravne varnosti v aktualnih epidemioloških razmerah.
Več …

Smernice z naborom ukrepov za omilitev posledic "korona" epidemije za državljane in gospodarstvo

Smernice z naborom ukrepov za omilitev posledic

24.3.2020 - Predsednik vlade Janez Janša je skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec, ministrom za finance Andrejem Šircljem in koordinatorjem strokovne posvetovalne skupine Matejem Lahovnikom predstavil paket ukrepov za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu, t. i. protikorona paket, ki ga je vlada obravnavala na večerni seji 23. 3. 2020. Prvi obsežnejši zakonski paket za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu bo predvidoma do konca tedna poslan v Državni zbor.
Več …

GZS Vladi Republike Slovenije poslala predloge ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi koronavirusa

GZS Vladi Republike Slovenije poslala predloge ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi koronavirusa

24.3.2020 - GZS je 23. 3. 2020 predsedniku Vlade RS Janezu Janši, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku ter vodji posvetovalne skupine vlade posredovala nabor ukrepov za zagotavljanje finančne stabilnosti in likvidnosti, ukrepov na področju trga dela ter ukrepov za zagon gospodarstva. Razmere v slovenskem gospodarstvu se namreč izjemno zaostrujejo.
Več …

1 54 55 56 57 58 59 60 69