Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

SINO obiskal raziskovalni zavod Rudolfovo

SINO obiskal raziskovalni zavod Rudolfovo

13.2.2024

V Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, v Novem mestu, je 13. februarja 2024 potekalo prvo letošnje srečanje Sekcije za inovativnost (SINO), ki deluje pri Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine (GZDBK). Srečanje je potekalo v dveh delih. Najprej se je na zaprti, kratki delovni seji sestal le izvršni odbor sekcije. Za vse ostale pa je ob 12.30 sledil letni zbor sekcije. Na zboru je predsednik Sekcije za inovativnost, dr. Zvone Simončič iz podjetja Krka, d. d., Novo mesto, poročal o delovanju sekcije v letu 2023 in predstavil načrt delovanja v 2024. Prisotne je predsednik sekcije spodbudil tudi k prijavi inovacij na razpis, ki bo objavljen še v tem tednu, predvidoma 15. februarja. Strateški cilj razpisa, ki je tudi strateški cilj Sekcije za inovativnost, je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.

Prisotne je nagovoril tudi Tomaž Kordiš, direktor GZDBK. Izpostavil je aktualno stanje digitalizacije v Sloveniji in nakazal smernice za digitalno transformacijo, ki se kaže v prihodnosti. Za konkurenčnost je izpostavil, da je ključnega pomena, da podjetja, podjetniki in vsi zaposleni gojimo čim višjo inovacijsko kulturo delovanja. Predstavil je tudi spletni portal projekta SRC-EDIH in pozval prisotne na ogled in rabo storitev projekta SRC-EDIH.

Sledila je predstavitev raziskovalnega zavoda Rudolfovo, ki je bil ustanovljen aprila 2022. Udeleženci so imeli priložnost spoznati delo, delovne laboratorije ter inovativne projekte, ki jih na zavodu izvajajo.

Dogodek se je zaključil z mreženjem in izmenjavo mnenj ob pogostitvi.

 

Dogodek je potekal v sklopu projekta SRC-EDIH.

EN

Nazaj