Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Sekcija za okolje in energijo

Omejitev izpustov za tovornjake in avtobuse

Omejitev izpustov za tovornjake in avtobuse

20.2.2019 - Za osebnimi avtomobili zdaj prihajajo strožja pravila tudi za gospodarska vozila. Pogajalci držav članic EU in Evropskega parlamenta so dosegli dogovor, da bodo morali biti povprečni izpusti ogljikovega dioksida novih vozil leta 2030 za 30 odstotkov nižji od današnjih vrednosti. Do leta 2025 morajo biti manjši že za 15 odstotkov. Hkrati se načrtuje, da bi bila nova gospodarska vozila brez oz.
Več …

Projekt NAPREJ

20. 2. - Svetovni dan socialne pravičnosti

20. 2. - Svetovni dan socialne pravičnosti

20.2.2019 - Generalna skupščina Organizacije Združenih narodov je leta 2007 20. februar razglasila za svetovni dan socialne pravičnosti, s čimer želi povečati zavedanje o problemih revščine, neenakosti med spoloma in socialne izključenosti. Letošnji dan svetovne pravičnosti poteka pod geslom: Če si želimo mir in razvoj, si je potrebno prizadevati za socialno pravičnost ("If You Want Peace & Development, Work for Social Justice").
Več …

Projekt NAPREJ

Pobuda "Prihodnost dela"

Pobuda

15.2.2019 - Eden izmed izzivov prihodnosti so tudi spremembe dela in poklicev. Z namenom, da bi delodajalci razumeli in se učinkovito odzvali na te nove izzive, je Mednarodna organizacija dela (ILO) uvedla pobudo "Prihodnost dela". Oglejte si posnetek seje Globalne komisije za prihodnost dela in izvedeli boste več o tem kaj nas na trgu dela čaka v prihodnosti:  http://bit.ly/2DtuVhU Spremljajte spletno stran projekta  www.
Več …

Brezplačna svetovanja in informiranja v zvezi z vprašanji, ki so vezana na dostojnost dela

Brezplačna svetovanja in informiranja v zvezi z vprašanji, ki so vezana na dostojnost dela

15.2.2019 - V Regionalnem stičišču dostojnega dela Celje se nudijo brezplačna svetovanja in informiranja v zvezi z vprašanji, ki so vezana na dostojnost dela. Stičišče je tako namenjeno delojemalcem (delavcem, iskalcem zaposlitve, brezposelnim osebam, študentom), kakor tudi delodajalcem oz. njihovim predstavnikom. Na stičišče se tako na svetovanje ali nasvet obračajo delojemalci z vprašanji kot so: Delodajalec mi noče vročiti...
Več …

Izbiramo najboljše inovacije GZDBK za leto 2019

Izbiramo najboljše inovacije GZDBK za leto 2019

15.2.2019 - Izkoristite priložnost za brezplačno promocijo vaših dosežkov. Pokažite rezultate svojih zaposlenih in jih tako nagradite s predstavitvijo njihovih dosežkov v regiji in širše. Prijavite se na Razpis za podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine 2019, ki je bil 15. 2. 2019 objavljen na spletni strani GZDBK. S prijavo na razpis se lahko potegujete za nagrado tako na regijskem, kot tudi nacionalnem...
Več …

1 13 14 15 16 17 18 19 20