Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Razpis 2023

Z namenom spodbuditi inovacijsko dejavnost na Dolenjskem in v Beli krajini in povečati konkurenčnost gospodarstva regije ter omogočiti predstavitev inovacijskih dosežkov, ki so rezultat domačega znanja objavljamo 

 

RAZPIS ZA ZBIRANJE PRIJAV ZA PODELITEV PRIZNANJ ZA INOVACIJE GOSPODARSKE ZBORNICE DOLENJSKE IN BELE KRAJINE ZA LETO 2023

 

V skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj za inovacije GZDBK imajo pravico do prijave na razpis vse gospodarske družbe, podjetja, samostojni podjetniki posamezniki, samostojni inovatorji ali druge organizacijske oblike z območja Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

Besedilo javnega razpisa, prijavni obrazci in ostala dokumentacija so vam na voljo na spodnjih povezavah.

Rok za oddajo prijav je 4. 4. 2023.

Inovacijski izziv za leto 2023: INOVACIJE SO ENERGIJA

Obrazložitev: Inovacijski izziv in rdeča nit razpisa izpostavlja inovacije, ki naslavljajo energetsko krizo, oziroma optimizacijo rabe energije, alternativni viri energije, ustvarjanje prihrankov in učinkovito krožno gospodarstvo s poudarkom na rabi energije.

Ocenjevanje inovacij bo potekalo predvidoma konec aprila ali v začetku maja 2023. Prijavitelji boste povabljeni k predstavitvi inovacij pred komisijo. 

Javna razglasitev in podelitev priznanj bo na prireditvi v organizaciji Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine 14. junija 2023. Najboljše zlate inovacije iz regije bodo predlagane na nacionalni nivo in ocenjene s strani članov nacionalne komisije. Nacionalna priznanja GZS za inovacije bodo podeljena 19. septembra 2023 na Dnevu inovativnosti 2023. 

Razpis »

Pravilnik »

Prijavni obrazec - priprava prijave »

Prijava (spletni obrazec) »

Priloga k prijavi - Izjava direktorja oziroma odgovorne osebe o pravilnosti podatkov »

Priloga k prijavi - Izjava za dovoljenje za objavo v medijih »

Smernice za pripravo dobre prijave – Inovacije 2023 »

Smernice pri pripravi prijave - delitev inovacij »

Smernice za pripravo gradiva za razstavo inovacij GZDBK »

-----

Da bi vam pomagali pri pripravi prijave, vas vabimo na webinar Kako pripraviti dobro prijavo, ki bo potekal v dveh terminih preko spletne aplikacije ZOOM:

23. 2. 2023, od 13.00 do 13.45

21. 3. 2023, od 13.00 do 13.45

V letošnjem letu smo spremenili, posodobili kriterije za ocenjevanje ter prijavni postopek. Na webinarju boste izvedeli vse novosti ter pričakovanja glede prijave. Skupaj pa bomo tudi izpolnili prijavni obrazec.

Več informacij dobite na telefonski številki 07/ 33 22 182 ali e-naslovu polona.lindic@gzdbk.si.

-----

Več o inovacijski dejavnosti GZDBK v okviru Sekcije za inovativnost »